Viser 5 resultater
Vine
Vin udvalgt til gode madretter
De fleste af os kender det sikkert. Det med, at man har gjort sig umage med at købe noget lækkert kød til en god omgang aftensmad. Til maden har man lykkes med at købe en lækker vin, der er perfekt til det kød og tilbehør, der er lavet. Andre gange er man måske mindre heldig med vinen, hvilket er rigtig ærgerligt. Smage i vin kan være meget forskellig og derfor er det vigtigt at kende til sine forholdsregler, når der skal købes vin. At finde den rigtige vin til maden kan være en jungle at finde rundt i og mange gange kan det være besværligt at finde rundt i.
Vin til forretter
Hvis du skal servere en forret, vil en fyldig, men ikke for tør vin, være et foretrukken valg. Omvendt hvis du serverer en forret med skalddyr, er det ofte en fin ide med en lidt syreholdig vin, da der også ofte er tilsat syre til retter med skalddyr. Dette skaber en fin balance. Når der serveres en forret med dressing og sauce, kan vi klart anbefale, at du kigger på en lidt federe vin.
Vin til hovedretter
Vin til hovedretter kan være svært at bestemme. Ligesom med forretter er det en god ide at tilpasse valget af vin med valget af maden, der serveres. Serverer du eksempelvis fjerkræ, er mulighederne mange. Hvis du er til hvidvin, er det her godt med en fyldig hvidvin og hvis du er til rødvin, vil det her være ideelt med en let rødvin. Serverer du oksekød til din familie eller gæster, bør du finde en vin, der passer til den proteinrigdom, der findes i kødet. Svaret er kraftige vine fx fremstillet på Cabernet Sauvignon eller Merlot. Har vinene nået en vis alder, vil det være et plus – især, hvis de er fra Bordeaux. Oversøiske vine på disse to druer vil passe til mange retter med oksekød, ligesom kraftige italienske og spanske vine også er gode ledsagere. Simremad har fået nyt liv på de danske middagsborde. Det er igen blevet populært at sætte mormors gryde på bordet, og i glasset anses yngre, kraftige vine for gode ledsagere. Vildt betegner vi også som kraftigt kød, men tilbehøret er ofte ret traditionelt og ikke specielt kraftigt.
Kvalitetsvine hos Rurup.dk Kødbutik
Tag meget gerne et kig her på webshoppen. Vi har et udvalg af udsøgte vine fra Italien, hvor der særligt kan nævnes rødvine fra Valpolicella området. Og så er der også kommet flere vine fra Californien. Klincker Brick Winery – Brickmason Blend, er et prisbelønnet vinhus, som er specialiseret i at producere Zinfandel-vine. Ligeledes kan vi også tilbyde kvalitets hvidvin på chardonnay-druen. Hvidvinen forener på bedste vis Sauvignon Blanc-druens saftige frugt og gode syre med Chardonnaydruens cremede fylde. En flot velafbalanceret og intens hvidvin med en lang, sprød eftersmag. Velegnet som aperitif og til fisk & skaldyr, risotto, lyst fjerkræ og det asiatiske køkken. Herudover tilbyder vi også lækre champagner. Der er boblevand og så er der Champagne! Sådan lidt groft sagt. Men der er nu noget om snakken. Javist er Champagne dyrere, men du får nu altså også en vinøs oplevelse ud over det sædvanlige. Champagne-regionen finder du ca. 150 km nordøst for Paris. Baggrunden for den succesrige produktion af disse famøse bobler er en kalkåre fra England, som løber lige under overfladejorden i området. Denne kalk – eller dette kridtunderlag, giver Champagne den unikke karakter, elegance og høje kvalitet. Betegnelsen ”Champagne” er forbeholdt vine, der har gennemgået en eftergæring på flaske. Kig dig rundt i udvalget her på webshoppen eller kig forbi ude i Kødbutikken.