Beskrivelse
Nakkesteg uden ben Snøret ca. 2600 gr.
Et dejligt stykke kød, der med sin fedtmarmorering kan holde sig smagfuldt og saftigt ved længere tilberedning.
Nakkestegen er med svær, og kan derfor anvendes som et alternativ til flæskesteg.
Nakkestegens fedt gør, at man ikke skal være lige så nænsom med tilberedningen, som når man laver flæskesteg af f. eks kam.
Skærevejledning
Der fjernes en kile af spækket fra rygsiden, så spæktykkelsen bliver ens.
Sværen ridses med ½ – 1 cm mellemrum og stegen snøres, da sværen ikke sidder fast i kødet, hvor bovbladet er fjernet.
Lækker nakkesteg snøret med svær, fra store glade gris.
Kom nakkefileten i et ovnfast fad, og stik de små rosmarinkviste ned i kødet.
Skær citroner i halve, og kom dem i fadet.
Giv stegen 2 timer i ovnen ved 180°C.
Efter 2 timer skrues ovnen op på 225°C i yderligere 15 minutter, så stegen bliver flot mørk på overfladen.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.