Beskrivelse
Vildsvinerygge
Vildsvineryg er en kort ryg, som fås med et lag af spæk. Kødet er som, på resten af vildsvinet, mørkt og meget magert.
Vildsvineryg er meget saftigt og forholdsvis let at tilberede. Jo yngre dyret er des mere delikat. Det mest brugte er køllen og vildsvineryggen, som begge er perfekte til ovn- eller grillstegning. Boven er velegnet til braisering eller gryderetter.
Udskæringer af vildsvin fås kun uden svær, da man ikke kan fjerne svinets børster som på tamsvin/almindelige svin.
De fleste opskrifter med svinekød fungerer også fint med vildsvin. Beregn ca. 300-450 gr vildsvineryg med ben pr. person.
De langbenede, stridpelsede vildsvin synes bedst om løvskov, hvor de kan rode i jorden med trynen og finde olden, rødder, orme og andre lækkerbiskener.
Slipper de ud af deres indhegning, vil de også meget gerne rode efter kartofler og andre afgrøder på bøndernes marker.
Der er ikke længere en fast bestand af fritlevende vildsvin i Danmark, men flere steder opdrættes de på friland under hegn. Jagtsæsonen for vildsvin i Danmark går fra 1. september til 31. januar.
- Vildsvinene fra Rurup.dk er naturligvis både dyrlægekontrollerede og trikintestede.
- Se opskrift med vildsvineryg her.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.