Beskrivelse
Vildsvinemørbrad a’ 200-300 gr. pr. Stk. ca. 4 kg. pk. Vildsvinemørbrad er meget saftigt og forholdsvis let at tilberede. Jo yngre dyret er des mere delikat. Det mest brugte er køllen og vildsvineryggen. De er begge er perfekte til ovn- eller grillstegning.
Boven er velegnet til braisering eller gryderetter. Men, mørbraden er en delikatesse. Udskæringer af vildsvin fås kun uden svær, da man ikke kan fjerne svinets børster, som på tamsvin/almindelige svin.
De fleste opskrifter med svinekød fungerer også fint med vildsvin. Beregn ca. 200-300 gr. Vildsvinemørbrad pr. person.
De langbenede, stridpelsede vildsvin synes bedst om løvskov. Her kan de rode i jorden med trynen. For at finde olden, rødder, orme og andre lækkerbiskener.
Slipper de ud af deres indhegning, vil de også meget gerne rode i jorden. Her leder der efter kartofler og andre afgrøder på bøndernes marker.
Der er ikke længere en fast bestand af fritlevende vildsvin i Danmark. Men flere steder opdrættes de på friland under hegn.
Jagtsæsonen for vildsvin i Danmark går fra 1. september til 31. januar.
Vildsvinene fra Rurup.dk er naturligvis både dyrlægekontrollerede og trikintestede.
Allergener: Ingen oplysninger. Tilsætningsstoffer: Ingen oplysninger. Bruttovægt: 1 kg Nettovægt: 0,8 kg. Salgsenheder: 3 – 4 stk. vægt (0,8 kg