Skip to content
Gå til indholdet

Se det store udvalg af vildsvinekød, fjerkræ, oksespecialiteter, grisekød, lammekød og vildtkød! Afhent i butikken eller få leveret til døren. Bemærk nye lavere fragtpriser og højere vægt grænser!

 

kr. 0.00
  • Brugskunst
        • Aluminium
        • Aluknage med 4 bøjler
        • Flet varer
        • Flet stabel kurve
        • Glas & Keramik
        • Glasbowle med lys
        • Zink
        • Zink vandkande 8 liter
          Zink vandkande 8 liter
        • Lanterner
        • Lanterne net Antik sølv
          Lanterne net Antik sølv
        • Træ varer
        • Træbakke lille
        • Lys
        • Sort bloklys 15 cm.
  • Krukker
        • Black Soil
        • Black Soil krukke Stor
          Black Soil krukke Stor
        • Choco krukker
        • Terracotta Choco krukker
          Terracotta Choco krukker sæt eller enkelt!
        • Diverse
        • Underskåle runde
        • Let Terrazzo
        • Stentøj
        • Hvide Krukker - Sæt á 3 krukker
          Hvid Stentøj - Sæt á 3 krukker
  • Diverse
        • Gastrolux glaslåg
        • GAstrolux glaslåg
        • Ginglas
        • Kinross glas Bowl
          Kinross glas Bowl
        • Transportvogne til kødkasser
        • Transportvogne til kødkasser
          Transportvogne
  • Fjerkræ
        • And / Ænder
        • Landand 3,2 kg.
          Landand 3,2 kg.
        • Andebryst / Andelår
        • Andebryst
          Andebryst
        • Due hel 300 gr.
        • Ovnklar ung due 320 gr
          Ovnklar ung due 320 gr
        • Gås / Gæs
        • Polsk Frilandsgås med indmad 5,6 kg.
          Polsk Frilandsgås med indmad 5,6 kg.
        • Kalkuner mv.
        • Franske Landkalkuner
        • KyllingerHel kylling 1200 gr. eller 1700 gr.
        • Hel kylling 1200 gr.
        • Pouissiner
        • Poussiner
          Poussiner eller "Forårskyllinger".
        • Vagtler
        • Jumbo Vagtler a’ 225 gr. 2 stk. i alt 450 gr.
          Jumbo Vagtler a’ 225 gr. 2 stk. i alt 450 gr.
        • Perlehøne
        • Perlehøns ca. 1200 gr. 3 stk. Ca. 3,6 kg.
          Perlehøns ca. 1200 gr. 3 stk. Ca. 3,6 kg.
        • Perlehønebryst
        • Perlehønebryst 2 stk. ca. 400 gr.
          Perlehoenebryst-2-stk.-ca.-400
        • Suppehøns
        • Suppehøne 1 stk. 3 kg. fra Rurup Kødbutik
          Suppehøne på 3 kg
  • Grøntsager
        • Kartofler
        • Danske Kartofler 40-60 mm 2 kg.
          Danske Kartofler 40-60 mm 2 kg.
        • Diverse frugt & grønt
        • Diverse grønt
          Diverse grøntsager kan skaffes på få dage
        • Gulerødder
        • Gulerødder i poser a' 1 kg. i alt 14 kg.
          Gulerødder i poser a' 1 kg. i alt 14 kg.
        • Tomater
        • Tomat Cherry Stilk 3 kg.
          Tomat Cherry Stilk 3 kg.
        • Krydderurter
        • Kruspersille
          Kruspersille Danmarks national krydderi
        • Kål - Kålrabi
        • Løg
        • Zittauerløg store 80+ 10 kg. af kepaløg slægten
          Zittauerløg store 80+ 10 kg. af kepaløg slægten
  • Kødvarer
        • Grisekød
          • Udskæring af gris
          • Bacon og Kålpølser
          • Delikatesser o.a. gris
          • Flæskefars af gris
          • Medisterpølse
          • Grisekam & Nakkesteg
          • Ribbensteg & Skinkesteg
          • Hel gris
        • Bacon uden ben helt stykke
          Røget bacon hel stykke uden ben
        • Kalv & Kanin
          • Kalveculotter
          • Kalvekoteletter
          • Kalvekæber
          • Kalvestriploin
          • OssoBuco af kalv
          • Kanin hel
        • Kanin hel ca. 1200 gr.
          Kanin hel ca. 1200 gr.
        • Lammekød
          • Lam hel ca. 15 kg.
          • Lammekølle Ryg
          • Lammefars
          • Lammekød i tern
          • Lammekoteletter
          • Lammeculotte
          • Lammebagskank
        • Hel lam ca.14 kg.
          Hel lam ca, 14 kg.
        • Oksekød
          • Udskæring af okse
          • Filet, mørbrad & steaks
          • Nyretapper
          • Oksespecialiteter
          • Oksestege
          • Oksefars
          • Kraftben
        • Nyretapper
          Nyretapper, Boeuf Onglet Hanger steak, mange navne til et overset godt stykke velsmagende oksekød
        • Vildsvinekød
          • Vildsvinefars m.m.
          • Vildsvinebov i net
          • Vildsvinefilet
          • Vildsvinekøller
          • Vildsvinemørbrad
          • Vildsvinenakkefilet
          • Vildsvinerygge
        • Vildtkød
          • Hel hare grydeklar | Frost
          • Hel grydeklar hare | Fersk
          • Krondyrkølle
          • Krondyrstriplon
          • Rådyrfilet
          • Rådyrryg
          • Rådyrkølle u. ben
        • Krondyrkølle med ben 11-14 kg.
          Krondyrkølle med ben 11-14 kg.
  • Vine
        • Rødvine
        • Ch. Desmirail 2004
          Ch. Desmirail 2004
        • Hvidvine & Rose
        • Toro Di Piedra
          Toro de Piedra Chardonnay 2011 hvidvin fra Chile
        • Champagne
        • Louis Barthélémy- Millésimé Saphir 2008 – Champagne
          Louis Barthélémy- Millésimé Saphir 2008 – Champagne
        • Portvin & Dessertvin
        • Quevedo – Colheita  Portvin fra 2004
  • Shop
  • Tilbud!
  • Nyheder!
  • Fragt
        • Fragt
        • Rurup.dk Kødbutik sender varer over alt i Danmark, med brofast forbindelse med jetpakBestillinger skal afgives senest onsdag kl. 15.00 i samme uge, og leveres fredag.

        • Forsendelse
        • Bestillinger skal afgives senest onsdag, og leveres fredag. Såfrem alle varer er på lager! Ellers bliver det efterfølgende fredag. Dvs. max leveringstid er 9 dage! Men i de fleste tilfælde fra 3 til 5 dage!

        • Varebestilling:
        • Varebestilling foregår ved, at du putter varer i kurven. Når du kommer til kassen, kan du så regulere antallet, samt evt. slette varer. De varer der ikke kan reguleres, er varer hvor der kun er et stk. tilgængeligt.

        • Tillægs bestillinger:
        • Har du afgivet en bestilling, og finder ud af, at der var mere du gerne vil have haft med, laver du enten en ny bestilling, eller ringer/mailer til mig.

        • Kurv:
        • Når du har lagt varer i kurven, kan du altid gå tilbage til kurven, og enten tilføje eller slette varer.

        • Konto:
        • I kontrolpanelet i “Min konto” kan du se dine seneste ordrer, administrere din leverings- og faktureringsadresse og redigere din adgangskode og dine kontooplysninger.

  • Rurup.dk Kødbutik
        • Velkommen til Rurup.dk
        • Velkommen til Rurup.dk Kødbutik hvor du altid kan få hjælp til din bestilling på 40171285 eller på mail@rurup.dk

        • Om Rurup.dk Kødbutik
        • Rurup Kødbutik ligger i Sønderjylland og har stolte traditioner med at levere kvalitets kød og grøntsager til de danske familier. Rurup Kødbutik byder på kød af høj kvalitet. Vores kød er lavet i alskens udskæringer og er af højeste kvalitet. Vi kan blandt andet tilbyde fjerkræ som ænder, gæs, kalkuner, perlehøns, pouissiner, vagtler og  suppehøns

        • Find Rurup.dk Kødbutik
        • Find Rurup Kødbutik

        • Åbningstider:
        • BUTIKKEN er åben onsdag torsdag og fredag fra kl. 12.00 til kl. 17.30 eller efter aftale på tlf. 40 17 12 85
          Bare ring, så står jeg på spring.

  • Handelsbetingelser mv.
        • Handelsbetingelser
        • Rurup.dk Kødbutik
          Gammel Toftlundvej 8
          6520 Toftlund
          TLF: +45 40171285 / mail@rurup.dk
          CVR: 19024091

        • Fortrolighedserklæring
        • Fortrolighedserklæring (EU)Denne fortrolighedserklæring blev sidst opdateret den 04.09.2025 og gælder for borgere og lovlige permanente beboere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og Schweiz.

        • Cookiepolitik
        • Cookiepolitik (EU)Denne cookiepolitik blev sidst opdateret den 04.09.2025 og gælder for borgere og lovlige permanente beboere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og Schweiz.

        • Logo
        • Logo Dette aftryk blev senest opdateret den 04.09.2025. Ejeren af dette websted er: Ove Baagø Gammel Toftlundvej 8, Rurup – 6520 Toftlund – Danmark E-mail: mail@rurup.dk / Telf.: 40171285
          MOMS-ID: 19024091

Louis Barthélémy- Millésimé Saphir 2014 – Champagne
Forside / Vine / Champagne-Mousserende vine / Louis Barthélémy- Millésimé Saphir 2014 – Champagne

Louis Barthélémy- Millésimé Saphir 2014 – Champagne

kr. 429.00

Louis Barthélémy- Millésimé Saphir 2014 – Champagne

VINHUSET’s baggrund:

Der er boblevand og så er der Champagne! Sådan lidt groft sagt. Men der er nu noget om snakken. Javist er Champagne dyrere, men du får nu altså også en vinøs oplevelse ud over det sædvanlige. Champagne-regionen finder du ca. 150 km nordøst for Paris. Baggrunden for den succesrige produktion af disse famøse bobler er en kalkåre fra England, som løber lige under overfladejorden i området. Denne kalk – eller dette kridtunderlag, giver Champagne den unikke karakter, elegance og høje kvalitet. Betegnelsen ”Champagne” er forbeholdt vine, der har gennemgået en eftergæring på flaske. Det betyder, at CO2’en (kuldioxiden) bliver i flasken og skaber de delikate bobler. Denne metode tillægges en benediktinermunk, Dom Perignon, som var kældermester i klosteret Hautvillers fra 1668-1715. Vinen kommer fra det lille familieejede hus, Louis Barthélémy, der har produceret Champagne siden 1925. I 2002 købte Jean Barthélémy firmaet og som uddannet ønolog laver han selv vinene i firmaet. Derudover har han kastet sig ud i et økologisk øl-projekt, som er blevet en kæmpe succes i Frankrig. At lave Champagne er for en vinbonde væsentligt mere besværligt end at lave ”almindelig” bordvin. Kort fortalt produceres Champagne af almindelig vin produceret på de mørke druesorter, Pinot Noir og Petit Meunier samt/eller på den hvide drue, Chardonnay. Otte forskellige sorter er tilladt, men det er oftest kun de tre nævnte, der bruges i produktionen. Normalt høstes Petit Meunier først, herefter Chardonnay og til sidst Pinot Noir. Presningen er også et kapitel for sig selv. Der skal presses hurtigt efter høsten for at mosten ikke tager for meget farve fra de to røde sorter. Den første presning (Cuvée) skal udgøre 80% af vinen i en Champagne, de resterende 20% kommer fra den anden presning (tailles). en første gæring sker næsten altid på ståltanke. Her stræbes der efter en forholdsvis ren og syrerig vin. Andengæringen, den malolaktiske gæring, skal altså derfor undgås for at bevare syren og friskheden i vinen. Netop syren i vinen har stor betydning for det endelige produkt. Det er bl.a. derfor, at en Champagne ”Brut” med 12 g/l sukker ikke føles sød. En af de imponerende ting ved Champagne er netop, hvor dygtige husene er til at lave en ”blend” af den nye friske vin blandet med de ældre vine.Her er det at huset ligesom finder sit udtryk og ”signatur”. Det kræver også, at vinhuset ligger inde med en del ældre årgange af deres basisvin. Når vinen er kommet på de velkendte kraftige flasker tilsættes gær, sukker og næringsstoffer og en kapsel sættes på. Blandingen kaldes ”Liqueur de Tirage”. Det kickstarter en ny gæring, som frigiver kuldioxid og derved skaber et tryk på ca. 6 bar i flasken. Det er langt mere end trykket i et cykeldæk! Vinen bliver lagt i de kølige kældre under jorden og en ny langsom gæring starter. Herved dannes alkohol og kuldioxid i form af de skønne bobler. Efterhånden som gæringen skrider frem dør gærcellerne og efter 4 – 8 uger er vinen færdiggæret. Over de næste 15 mdr. skal vinen blot ligge i kælderen. Mange ligger i 3-4 år. Her kommer biokemien til sin ret. Kontakten mellem vin og bundfald, kaldet autolyse, er af afgørende betydning for duft, smag og kompleksiteten i vinen. For at få samlet bundfaldet, brugte producenterne i gamle dage de såkaldte ”pupitre”, som er en form for træreol, hvor flasken kan placeres med bunden i vejret. Flaskerne bliver placeret i en vinkel på 75 grader og dagligt drejes flasken manuelt en ¼ – 1/8 rundt. Et begreb, der kaldes ”Le Remuage”. En mandskabsmæssig og økonomisk tung post. Med håndkraft tager det 4-6 uger og 25 rotationer pr. fl. at få bundfaldet ned i halsen på flasken. En god ”remueur” kan dreje ca. 40.000 flasker på en dag! I dag er tingene mange steder automatiseret med maskiner, de såkaldte ”gyro-paller”, der roterer langsomt 24 timer i døgnet og hvor processen kun tager en uges tid. Så er det tid til at fjerne bundfaldet i halsen på flasken. Det gøres ved at fryse toppen for derefter at ”skyde” bundfaldet ud. Det kaldes ”dégorgement”. Til sidst tilsættes en specifik ”dosage” kaldet ”liqueur d’expedition” til vinen afhængigt af, om vinen skal være tør eller sød. Korkproppen kommes i flasken og et stålnet sættes ud over proppen. Og så har vi Louis Barthélémy- Millésimé Saphir 2014 – Champagne

På lager: 2 på lager

Varenummer (SKU): 1093 Kategori: Champagne-Mousserende vine Tag: Louis Barthélémy
Guaranteed Safe Checkout
  • Beskrivelse
  • Yderligere information

Louis Barthélémy- Millésimé Saphir 2014 – Champagne

VINHUSET’s produktion:

Champagne-regionen ligger ca. 150 km. nordøst for Paris og er et af de nordligst beliggende vindistrikter i Frankrig. Jordbunden er kridtholdig, og sammenholdt med det kølige klima er der ideelle betingelser for at lave vine med netop den finesse, intensitet og syre, som kendetegner grund vinen til en stor mousserende vin.

Betegnelsen ”Champagne” er forbeholdt vine fra det afgrænsede område, Champagne, i Nordøstfrankrig, hvis vine har gennemgået en anden gæring på flaske. Det betyder, at kuldioxiden og dermed de fine delikate bobler dannes i flasken. Historikerne er uenige om, hvem der opfandt den mousserende vin. Englænderne og russerne mener, at opfindelsen skal tilskrives deres respektive lande. Hvilket franskmændene naturligvis ikke vil høre tale om. Munken Dom Pérignon (1639-1715) tilskrives ofte ”opfindelsen” af Champagne, men reelt pionerede han kun sammenstikningen af vine fra flere forskellige marker, og han forsøgte ligefrem at undgå, at vinene kom til at boble.

Denne Champagne er fremstillet på 95 % Chardonnay og 5 % Pinot Noir. Der er tale om en ”Vintage Champagne”, som er produceret af vin fra én årgang. I dette tilfælde Louis Barthélémy- Millésimé Saphir 2008 – Champagne. Louis Barthélémy fremstiller kun Vintage Champagner i særligt gode år. Til denne Champagne er druerne nøje selekteret, og man har kun anvendt den første frit løbende most fra druepresset. Druemosten har først gæret i temperaturstyrede rustfri ståltanke for senere at blive tappet på flaske, hvor anden gæringen og dannelsen af kulsyren har fundet sted inde i selve flasken.

Vinen lagrer efterfølgende på gærresterne i flasken i ca. 6 år før frigivelse. Denne lange lagring medfører finere bobler og en mere kompleks Champagne. Vinen har en flot gylden farve med små, fine vedvarende bobler, der stiger op i glasset. Duften er meget aromatisk med noter af gær, æble, mandel, honning og strejf af citron, kanel og kakao. Smagen er frisk, tør, elegant og rund med noter af toast, gær, æble samt strejf af citron, vanilje og kakao, der munder ud i en lang rig eftersmag med hint af citrus skal. En virkelig flot Champagne med dybde, kompleksitet og en flot mousse, der ender ud i en lang, rig eftersmag. 

Louis Barthélémy- Millésimé Saphir 2014 – Champagne 

er velegnet som aperitif, til fisk, østers, hummer, krabbe og skaldyr i al almindelighed. Servér vinen afkølet ved 6-8 ºC. 

Vægt 2 kg

Relaterede varer

  • Louis Barthélémy- Brut Améthyste – Champagne
    Champagne-Mousserende vine

    Louis Barthélémy- Brut Améthyste – Champagne

    Vurderet 0 ud af 5
    kr. 349.00
  • Ariola Vigne e Vini Lambrusco Amabile
    Champagne-Mousserende vine

    Ariola Vigne e Vini Lambrusco Amabile

    Vurderet 0 ud af 5
    kr. 69.00
  • 404 Page
  • Åbningstider:
  • About
  • Cart
  • Checkout
  • Contact
  • Cookiepolitik (EU)
  • Find Rurup.dk Kødbutik
  • Fortrolighedserklæring (EU)
  • Fragt
  • Handelsbetingelser for Rurup.dk Kødbutik
  • Kasse
  • Kontakt
  • Kurv
  • Lad os holde kontakt!
  • Logo
  • Min Konto
  • My account
  • Om Rurup.dk Kødbutik
  • Privacy Policy
  • Rurup Kødbutik forside
  • Rurup.dk Kødbutik
  • Se kontrol rapport
  • Shop
  • Tilbud
  • Tillægs bestillinger
  • Udskæring af gris
  • Udskæring af okse
  • Udvalgte varer
  • Varebestilling:
  • Velkommen til Rurup.dk Kødbutik
  • 404 Page
  • Åbningstider:
  • About
  • Cart
  • Checkout
  • Contact
  • Cookiepolitik (EU)
  • Find Rurup.dk Kødbutik
  • Fortrolighedserklæring (EU)
  • Fragt
  • Handelsbetingelser for Rurup.dk Kødbutik
  • Kasse
  • Kontakt
  • Kurv
  • Lad os holde kontakt!
  • Logo
  • Min Konto
  • My account
  • Om Rurup.dk Kødbutik
  • Privacy Policy
  • Rurup Kødbutik forside
  • Rurup.dk Kødbutik
  • Se kontrol rapport
  • Shop
  • Tilbud
  • Tillægs bestillinger
  • Udskæring af gris
  • Udskæring af okse
  • Udvalgte varer
  • Varebestilling:
  • Velkommen til Rurup.dk Kødbutik
Indkøbskurv

NETBUTIKKENS ÅBNINGSTIDER

NETBUTIKKEN rurup.dk er åben 24/7/365 og her kan du bestille dine varer til afhentning eller levering! Ring altid før afhentning! Læs mere under “Bestilling” på forsiden.

BUTIKKENS ÅBNINGSTIDER

BUTIKKEN er åben onsdag torsdag og fredag fra kl. 12.00 til kl. 17.30 eller efter aftale på tlf. 40 17 12 85
Bare ring, så står jeg på spring.

BETALINGSMULIGHEDER

Smiley Se kontrolrapport her

KONTAKT

Rurup.dk Kødbutik
Gammel Toftlundvej 8, Rurup – 6520 Toftlund
CVR. Nr. 19 02 40 91
Tlf. 40 17 12 85 (fra kl. 10 – 18)
Mail: mail@rurup.dk  

Administrer samtykke til cookies
For at give dig de bedste oplevelser bruger vi teknologier som cookies til at gemme og/eller få adgang til enhedsoplysninger. Hvis du giver dit samtykke til disse teknologier, kan vi behandle data som f.eks. browsingadfærd eller unikke ID'er på dette websted. Hvis du ikke giver dit samtykke eller trækker dit samtykke tilbage, kan det have en negativ indvirkning på visse funktioner og egenskaber.
Funktionsdygtig Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål. Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.
  • Vælg muligheder
  • Administrér tjenester
  • Administrer {vendor_count} leverandører
  • Læs mere om disse formål
Se præferencer
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Louis Barthélémy- Millésimé Saphir 2014 – ChampagneLouis Barthélémy- Millésimé Saphir 2014 – Champagne
kr. 429.00

På lager: 2 på lager

Scroll to Top